Over mij

Gerrit A. Veenendaal

Gerrit A. Veenendaal (1958) werd geboren in Amersfoort en woont al sinds 1974 in Hoogland. Had op zijn 13e een DOKA en ontwikkelde zijn eigen zwart-witfoto’s. Knipte en plakte al op zijn 12e super8 filmpjes aan elkaar, produceerde rond zijn 19e twee (lokale) speelfilms op super8 en filmde en monteerde rond zijn 22e al videofims op U-Matic systemen.

Studeerde HTS Scheepsbouwkunde in Haarlem maar raakte in 1982 in de ban van computers en werkte geruime tijd in de ICT, toen nog Automatisering geheten. Begon zijn eigen bedrijf Triple-M Services dat later omgedoopt werd tot VESTEMA. Hij switchte rond 2009 van het ontwikkelen van PC applicaties naar het produceren van films. Bekend zijn de serie’s Borrelzzzzz en VillaBorrelzzzzz, Lachebekkies, Groetjes uit de Provincie en OOgOpO33, programma’s die door Omroep EVA en RTV Utrecht zijn uitgezonden. Serieuze documentaires zijn “Afscheid van de Lichtenberg” en “Schootsveld”.

Sinds 2016 is hij zich weer meer en meer gaan toeleggen op de oude liefde, fotografie en produceert dat onder de naam ShadowLight.

Met name is hij bedreven in het monteren, renoveren en herstellen van foto’s.

Amersfoort januari 1916