Heilig Vuur

“Heilig Vuur” serie

Een cursus bracht Gerrit op het idee een nieuw concept te ontwikkelen getiteld “Heilig Vuur” waar bekende en minder bekende Amersfoorters op een speciale wijze worden gefotografeerd. Het model houdt een voorwerp vast wat voor deze persoon symbool staat voor een Heilig Vuur. Met speciale technieken wordt dit vastgelegd op een wijze waardoor voorgrond, midden en achtergrond geheel scherp is. Daarnaast wordt een speciale belichtingstechniek gebruikt. Het worden foto’s waar je langer naar kijkt doordat scherptediepte ontbreekt waardoor er meer te zien is. Iedere foto vertelt dan zijn eigen verhaal.

Voor de serie “Heilig Vuur” zullen ongeveer 17 personen op deze wijze geportretteerd worden.

Deze serie portretten is vanaf begin augustus te zien in voormalig klooster “de Mariënhof” in Amersfoort. Deze expositie duurt tot begin oktober.

Hieronder drie voorbeelden uit de “Heilig Vuur” serie.

Wekelijks is hij op de lokale TV te zien, de Burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius. Sinds zijn aanstelling in 2010 informeert de heer Bolsius iedere week op enthousiaste wijze de Amersfoortse bevolking over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Daarnaast is de heer Bolsius in privé tijd een fervent filmer en monteert hij zelf de beelden. De camera is mijn link met de Amersfoortse samenleving, daarin kan ik mijn enthousiasme voor onze stad volop kwijt, kan ik mensen  over actuele ontwikkelingen informeren en vragen van ze beantwoorden. Ook minder prettige mededelingen komen soms voor. Dat hoort er ook bij’, aldus de heer Bolsius.

Susan Rekveld uit Hoogland.
Ze werd meerdere malen wereldkampioen Para-agility. Daarbij moeten honden op aanwijzing van de begeleider een behendigheidsparcours afleggen. Susan zit in een rolstoel en komt daarom in een speciale categorie uit. Geduld is een schone zaak en dat weet Susan als geen ander.

Suzan Huijzer is natuurgeneeskundig therapeut en is met haar Centaurium massagepraktijk inmiddels een begrip in Amersfoort.
Met haar studie en kennis van kruiden en natuurgeneeswijzen krijgt ze soms het stempel van “Heks” opgedrukt en krijgt ze van vrienden en klanten uit haar praktijk regelmatig een heksenpop als cadeau. “Ik moet er altijd om lachen als ik in gedachten een rondje op mijn bezem vlieg” aldus Suzan.